COMMUNICA

COMMUNICA © Alle rechten voorbehouden

Home.
Wie is communica?.
Werkwijze.
Offerte aanvragen.

Contact

Kwaliteitszorg

Vermeld zo concreet mogelijk wat volgens u niet klopt. Alles wat u nu in het document verwijdert, wijzigt of noteert, wordt in een andere kleur weergegeven. Zo kunnen wij snel terugvinden over welke passage uw vraag / opmerking gaat en wat uw eventuele suggestie is.


Als u dit gewijzigde document opslaat en aan ons mailt met in de onderwerpregel het projectnummer dat bij levering vermeld stond (tevens de eerste 5 tekens van de bestandsnaam bij levering door ons) nemen wij uw klacht in behandeling zodra dit in het licht van de overige werkzaamheden mogelijk is. U ontvangt bericht van ons zodra uw klacht bij ons binnengekomen is, waarbij u op de hoogte wordt gehouden wat er verder met uw klacht gedaan wordt.

 

Tips om het ons gemakkelijker te maken om met uw klacht om te gaan:
Zend uw opmerkingen/correcties bij voorkeur in het Word-document dat de vertaling bevat met "wijzigingen bijhouden tijdens bewerken" en in concrete bewoordingen. Een fax, scan of PDF-document of algemene opmerkingen over de kwaliteit of de stijl zijn minder goed bruikbaar.

 

 

 

< ...Terug                                                                                                 > Lees verder...

KWALITEITSZORG - VERVOLG